Inštitut Addictiva

Vsaka čustvena stiska je lahko obvladljiva in premagljiva. Pomembna je le odločitev za spremembo.

Rezervirajte termin

NAŠA EKIPA

Na Inštitutu Addictiva delujemo po terapevtskem modelu Relacijske družinske terapije. Vsi terapevti smo člani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in delujemo pod supervizorskim spremljanjem licenciranih supervizorjev.

mag. NATAŠA ROPRET
mag. NATAŠA ROPRETdirektorica
preberi več
mag. TEJA BANDEL CASTRO
mag. TEJA BANDEL CASTROstrokovna direktorica
PREBERI VEČ

MNENJA O NAS

Zakaj v poplavi psihoterapevtskih storitev izbrati ravno nas? V pomoč pri odločitvi so Vam lahko izkušnje posameznikov, ki so nam zaupali svoje zgodbe.

Pravijo,da ni naključij,da se vse zgodi z razlogom. V reviji (ne spomnim se več imena revije) sem prebrala članek go. Nataše Ropret. Besede….da človek, ki je kakorkoli ranjen, potrebuje ob sebi nekoga, ki bi z njim delil svojo temno plat duše….se me je tako dotaknil, da sem se odločila (takrat sem bila čustveno strta), da je prav ona tista s katero sem pripravljena to deliti. Sprejela me je toplo, poslušala, delila z mano mojo bolečino. Marsikaj sva predihali skupaj, odkrivali boleče stvari iz preteklosti. Ob njej sem vedno bolj postajala svobodna. Pa ne bom več pisarila….ga. Nataša je prava oseba, kamor se človek lahko obrne, ko začuti, da potrebuje pomoč. Jaz sem ji zelo hvaležna za vso spodbudo in njeno ponujeno ramo na katero sem se vedno lahko naslonila. Hvala ga. Nataša.

ZDENKA

Všeč mi je bil Natašin angažiran, proaktiven odnos. Začutil sem, da presega formalistično distanco in ji je mar za svoje “varovance”. Poleg profesionalnih veščin (obrtniških psiholoških prijemov) ima tudi človeško toplino in zna najti tiste kotičke osebnosti, ki so bili predolgo zanemarjeni in zapuščeni. Nagovorjen sem se čutil na različnih nivojih. Najprej kot človek, ki potrebuje pomoč, nato kot pacient, ki seda nasproti terapevtke. Pogovori o moji družini pa niso bili klišejski (ker sem verjel, da vse poraze svoje mladosti že poznam), ampak so segali v boleča mesta, ki jih je bilo nujno potrebno razgrebsti in razgaliti. Nagovorjen sem bil, vedno drugače in na drugem mestu. Kot bi nekdo stopal po zaraščeni njivi in korak za korakom pulil plevel, ki duši redke posevke. Za Addicitivo sem se odločil, ker sem začutil, da mi ostale tehnike in terapije ne morejo pomagati na način, ki je zame najbolj primeren. Sumil sem, da so moje življenjske prakse zame škodljive in da se jih ne morem preprosto otresti, želel sem test, ki mi potrdi, če je res tako. Addictivo sem nato našel na spletni strani. Seveda, Addictivo bi (in sem) priporočil ljudem, za katere mislim, da si zaslužijo serviserja za svoj psihološki motor.

MARKO

Ko se odnos ali posameznik v življenju znajde pred novimi dejstvi ,ki pomenijo prelom, potrebuje nov pogled od zunaj, ki ga pa sam takrat ne more in noče videti. Potrebuješ nekoga, ki te vidi takega kot se sam še nisi videl in potrebuješ nekoga ,ki ti stoji ob strani, ko se gledaš v novi luči . Potrebuješ nekoga, ki tudi tvojega partnerja vidi takega kot je in ti pove, da se iz črepinj odnosa ne da več sestaviti povsem enake skodelice kot je bila, se pa da sestaviti drugačno , včasih boljšo. Gospa Nataša zna biti vse to in še več, v terapijo vloži sebe in svojo energijo, kar se čuti in kar pomaga, da lahko spet gradiš na sebi in svojem odnosu!

MIRJAM

Ko po nekaj letni časovni distanci podoživljam vtise s svojih srečanj pri psihoterapevtki Teji Bandel Castro, lahko rečem, da so to bili trenutki v mojem življenju, ki se jih bom vedno hvaležno spominjal kot nekaj izrazito pozitivnega, poučnega in dragocenega za mojo osebno in duševno rast.

ANONIMEN

V terapevtskem procesu mi je bilo že v samem začetku všeč njihov pristop in način dela, odprtost, znanje in izkušnje. V terapevtskem procesu sem čutila varnost, sprejetost, zaupanje. Nagovorjeno sem se počutila v pogovorih o spolni zasvojenosti in življenju nasploh, medosebnih odnosih, družini in zakonu. Kako se s tem soočati, pre-živeti in iskati prave poti in rešitve. Za Inštitut Addictiva sem se odločila iz večih razlogov. Prvič sem za njih slišala po radiu Prvi, ko je terapevtka govorila o spolni zasvojenosti, o trpljenju, bolečini posameznika in svojcih, ki gredo skozi vse to. Takrat se sploh še nisem zavedala, da tovrstna zasvojenost sploh obstaja. Par let pozneje sva z možem poiskala pomoč ravno zaradi te zasvojenosti in hude stiske v najinem odnosu, zakonu. Tudi kar velika razdalja, pot, ki sva jo morala vsakič prevoziti, naju ni odvrnila od odločitve za Addictivo. Z veseljem vas priporočam še naprej drugim strankam. Predvsem zaradi vaše strokovnosti, znanja, izkušenj, metode dela in človeškosti (topline, sočutja, razumevanja…). Hvala vam!

VALERIJA

Že po nekaj seansah sem se s pomočjo ga. Nataše dejansko ponovno rodil, podoživel in osmislil svojo stisko ter se rešil ogrožajočih občutkov krivde. Odtlej pa sledi: zapoznel razvoj, nežna skrb zase in trdo delo na sebi brez konca… tudi za nadomeščanje poprej izgubljenih let… pa za vrnitev nazaj med ljudi… . Vedno pa velja: “Without God, I can’t; Without me, God won’t.” Za njen prispevek na tej novi poti ji bom večno hvaležen!

IVAN

Iz srca sem hvaležna, da sem imela priložnost z ga. Natašo njo deliti svoje strahove, rane,…Ona je terapevtka, ki ne samo posluša ampak tudi čuti človeka. Je polna sočutja, a hkrati točno ve v katerem trenutku zastaviti pravo vprašanje, ki te popelje v popolnoma nove dimenzije zaznavanja sebe in sveta okrog nas. Pri njej, sem se vedno počutila varno, z njeno pomočjo sem našla deklico v sebi in z njeno pomočjo sem to deklico negovala in jo razvijala v žensko, ki ve kaj hoče, ki zna postaviti meje, žensko, ki sije. Tudi svoje najstniške otroke sem ji zaupala in bili so navdušeni, kako sproščeno so se lahko pogovarjali z njo, kar pa mislim, da ne uspe vsakemu, sploh pri najstnikih… Tekom let sem v iskanju svoje sreče, srečala nekaj psihologov, terapevtov in lahko pritrdim, da je ga Nataša ena izmed tistih terapevtov, ki te pripelje do sebe, da najdeš srečo v sebi…

ANDREJA

Kaj mi je bilo všeč: 1. Veliko spoštovanje do stranke in njene osebne zgodbe. 2. Upoštevanje osebnega ritma pri izvajanju terapije in iskren pogovor o tem. 3. dosledno upoštevanje profesionalne distance. Kje sem se čutila nagovorjeno:
Osebna vera terapevtke in molitvena podpora z njene strani. Za vas se nisem odločila sama, ampak so me napotili. Zaradi pozitivne izkušnje bi vas svetovala drugim prej kot kakšnega drugega terapevta.

JOŽI

REZERVIRAJTE TERMIN

Vaša stiska in vaša bolečina sta nam pomembni. V stiski vam ni potrebno biti sami! Pošljite nam svoja vprašanja in potrudili se bomo, da Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času (24 ur).