Ranljivost in pristen odnos zdravita boleče spomine

Zagnanost, strokovnost in sočutje so vrednote, ki jih zasledujemo pri svojem delu.

REZERVIRAJTE SVETOVALNI TERMIN >>

NAŠA EKIPA

Vsi terapevti smo člani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in delujemo pod supervizorskim spremljanjem licenciranih supervizorjev. Tudi naši zunanji strokovni sodelavci so usposobljeni strokovnjaki, ki pri svojem delu zasledujejo moralne in etične standarde poslanstva našega inštituta ter se nenehno izobražujejo in dopolnjujejo svoje strokovno znanje.

mag. NATAŠA LOTRIČ

Po zaključenem univ. študiju politologije se je odločala med vstopom v aktivno politično delovanje ali popolno spremembo strokovne usmeritve, v smeri služenja ljudem v duševni stiski. Študijsko pot je nadaljevala na magistrskem študiju zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani, ki ga je zaključila z magistrskim delom na področju zasvojenosti s seksualnostjo. Leta 2014 je ustanovila Inštitut Addictiva, katerega vodenje je prevzela v samem začetku  delovanja.

V času študija se je usmerila na področje zasvojenosti s seksualnostjo, k čemur so pripomogle njene dolgoletne strokovne izkušnje dela z zasvojenimi. Zaznala je, da so mnogi ljudje v čustveni stiski, ki jo umirjajo z različnimi zasvojitvenimi vedenji (nekemičnimi zasvojenostmi) in tako poskušajo pobegniti pred bolečino in ranjenimi spomini. Ker v okviru relacijske družinske terapije (RDT) še ni bilo na voljo svetovanja na področju zasvojenosti s seksualnostjo in soodvisniškimi odnosi, se je odločila tvegati in orati ledino na tem področju. Še danes je hvaležna vsem, ki so ji takrat stali ob strani in ji nudili oporo tako v poslovnem kot osebnem življenju.

Po kratkem študijskem premoru se je odločila, da želi nadgraditi svoje strokovno znanje  in je v letu 2016/2017 pričela z doktorskim študijem zakonske in družinske terapije pod mentorstvom prof. dr. Tanje Repič Slavič. V doktorski disertaciji se osredotoča na psihoterapevtsko obravnavo in pomoč partnerjem zasvojenih s seksualnostjo v okviru relacijske družinske terapije.

Izobraževala se je tudi s področja zdravljenja in okrevanja od zlorab in travm pod mentorstvom dr. Therese Burke in sodelovala pri izvajanju programa Od bolečine k milosti (Grief to Grace Slovenia) v Sloveniji. Pri svetovanju pomaga številnim posameznikom, ki so jih zaznamovale spolne, čustvene in fizične zlorabe.

Pri svojem delu spremlja ženske, mamice in pare, ki so se soočili z izgubo otroka med nosečnostjo, ali po nosečnosti. Smrt otroka, rojenega ali nerojenega, predstavlja veliko in nenadomestljivo izgubo ter neizmerno bolečino za par, zato je pomembno, da jim takrat stojimo ob strani in nudimo oporo v procesu žalovanja.

Več o njenem delovanju in pogledu na odnose si lahko preberete v intervjuju za revijo Ona, z naslovom Odnosi nam ne dajo miru. Nikoli. Pomembno je, da ne zaspimo.

  • natasa@addictiva.si

  • +386 31 406 181 (odzivnik)

  • terapevtsko srečanje (individualno, partnersko ali družinsko) traja 50 min

  • CENIK:

    • svetovalna individualna ura: 60,00 EUR (v angleščini: 65,00 EUR)
    • strokovne predavanje (1,5 h): 150,00 EUR
    • celodnevna delavnica: 350,00 EUR + potni stroški

SKRBIMO ZA VAŠO ZASEBNOST

Delo na Inštitutu Addictiva poteka v skladu z Zakonon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR), etičnim kodeksom AAMFT (Ameriške zveze zakonskih in družinskih terapevtov) in etičnim kodeksom Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Kontaktirajte nas

Za vsako spremembo je potrebna Vaša odločitev. Pošljite nam vprašanje, ali se naročite na svetovalni termin. Potrudili se bomo, da Vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.