Ranljivost in pristen odnos zdravita boleče spomine

Zagnanost, strokovnost in sočutje so vrednote, ki jih zasledujemo pri svojem delu.

REZERVIRAJTE SVETOVALNI TERMIN >>

NAŠA EKIPA

Vsi terapevti smo člani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in delujemo pod supervizorskim spremljanjem licenciranih supervizorjev. Tudi naši zunanji strokovni sodelavci so usposobljeni strokovnjaki, ki pri svojem delu zasledujejo moralne in etične standarde poslanstva našega inštituta ter se nenehno izobražujejo in dopolnjujejo svoje strokovno znanje.

mag. NATAŠA LOTRIČ

Po zaključenem univ. študiju politologije se je odločala med vstopom v aktivno politično delovanje ali popolno spremembo strokovne usmeritve, v smeri služenja ljudem v duševni stiski. Študijsko pot je nadaljevala na magistrskem študiju zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani, ki ga je zaključila z magistrskim delom na področju zasvojenosti s seksualnostjo. Leta 2014 je ustanovila Inštitut Addictiva, katerega vodenje je prevzela v samem začetku  delovanja.

V času študija se je usmerila na področje zasvojenosti s seksualnostjo, k čemur so pripomogle njene osebne in strokovne izkušnje. Zaznala je, da so mnogi ljudje v čustveni stiski, ki jo umirjajo z različnimi zasvojitvenimi vedenji (nekemičnimi zasvojenostmi) in tako poskušajo pobegniti pred bolečino in ranjenimi spomini. Ker v okviru relacijske družinske terapije (RDT) še ni bilo na voljo svetovanja na področju zasvojenosti s seksualnostjo in soodvisniškimi odnosi, se je odločila tvegati in orati ledino na tem področju. Še danes je hvaležna vsem, ki so ji takrat stali ob strani in ji nudili oporo tako v poslovnem kot osebnem življenju.

Po kratkem študijskem premoru se je odločila, da želi nadgraditi svoje strokovno znanje  in je v letu 2016/2017 pričela z doktorskim študijem zakonske in družinske terapije pod mentorstvom red. prof. dr. Tanje Repič Slavič. V doktorski disertaciji se osredotoča na psihoterapevtsko obravnavo in pomoč partnerjem zasvojenih s seksualnostjo v okviru relacijske družinske terapije. Dodatno se izobražuje tudi na področju zdravljenja spolnih zlorab v okviru programa “Od bolečine k milosti” (angl. Grief to Grace – Reclaiming the Gift of Sexual Dignity), pod mentorstvom dr. Therese Burke in v sodelovanju s p. Tomažem Mikušem.

Kot zunanja strokovna izvajalka gostuje na različnih predavanjih, sodeluje z društvom Betanija in svoje prispevke objavlja v sodelovanju z radio Ognjišče, različnimi poljudnimi revijami ter strokovnimi revijami.

Več o njenem delovanju in pogledu na odnose si lahko preberete v intervjuju za revijo Ona, z naslovom Odnosi nam ne dajo miru. Nikoli. Pomembno je, da ne zaspimo.

 • natasa@addictiva.si

 • +386 31 406 181 (odzivnik)

 • terapevtsko srečanje (individualno, partnersko ali družinsko) traja 50 min

 • CENIK: svetovalna ura = 55,00 EUR
                 strokovne predavanje (1,5 h) = 130,00 EUR

mag. TEJA BANDEL CASTRO

mag. Teja Bandel Castro, po izobrazbi univerzitetna diplomirana psihologinja, je zaključila magistrski študij zakonske in družinske terapije. Ima zelo bogato znanje iz različnih vrst psihoterapije, bolj podrobno pa se je izobrazila iz zakonske in družinske terapije. Trenutno svoje znanje izpopolnjuje še na področju kognitivno-vedenjske terapije (Praktikum II). Svoje izkušnje na področju psihološke diagnostike, svetovanja in psihoterapije je nabirala v okviru desetletnih delovnih izkušenj na področjih vzgoje in izobraževanja, socialnega in zdravstvenega varstva. Trenutno je zaposlena v CIRIUS Kamnik kot specializantka klinične psihologije in opravlja psihodiagnostiko, svetovanje in psihoterapijo za gibalno ovirane otroke ter njihove starše. V svoji magistrski nalogi se je osredotočala na značilnosti družin z otroci z motnjo hiperaktivnosti in pozornosti, aktivna pa je tudi v raziskovalni dejavnosti, v objavljanju strokovnih in znanstvenih prispevkov ter sodeluje na kongresih in strokovnih srečanjih v Sloveniji in tujini. Je članica Društva za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije in Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Njena brezplačna svetovanja si lahko preberete v Facebook skupini Sočutno partnerstvo, kjer sodeluje kot administratorka. V svoji klinični praksi se osredotoča še na svetovanje in psihoterapijo družinam z otroci s posebnimi potrebami, mladostnikom in posameznikom s težavami v duševnem zdravju ter njihovim družinam.

 • teja@addictiva.si

 • +386 31 013 613

 • terapevtsko srečanje (individualno, partnersko ali družinsko) traja 50 min

 • CENIK: svetovalna ura = 60,00 EUR

p. mag. TOMAŽ MIKUŠ, DJ

Po zaključenem študiju metalurgije v Ljubljani, se je leta 1994 na Dunaju odločil, da postane duhovnik in čez eno leto pričel s študijem teologije kot bogoslovec koprske škofije. Po končani diplomi študija metalurgije je septembra 1996 vstopil v noviciat v Mariboru. Jezuitsko formacijo je nadaljeval s študijem filozofije v Padovi, ki ga je zaključil z diplomskim delom o Mojstru Eckhartu. Po dvoletni pastoralni praksi v Duhovnem središču svetega Jožefa v Ljubljani je odšel na študij teologije v Dublin, kjer je opravil tudi dvoletni tečaj usposabljanja za duhovnega spremljevalca. Po duhovniškem posvečenju leta 2005 je prevzel vodenje Mladinskega informacijskega centra MIC, kjer je pričel s projektom mednarodnega skupinskega prostovoljstva POTA in delavnicami za mlade Zakaj bi bil luzer, če si lahko faca. Nato je dve leti deloval kot študentski duhovnik v Ljubljani in delegat za univerzitetno pastoralo v Sloveniji. Po dveh letih je postal minister Skupnosti in Duhovnega središča sv. Jožefa, vodil obnovo prostorov za potrebe MIC-a in postavil temelje za Multimedijski center, ki je danes del Socialne akademije. Vodil je duhovne vaje za mlade, Vikend pripravo na zakon ter seminarje in tečaje s področja duhovne in osebnostne rasti. Leta 2010 se je pridružil jezuitski ekipi v domu duhovnih vaj Sv. Ignacija, kjer je sodeloval pri novih programih, obenem pa skrbel za angleško govorečo skupnost v Ljubljani. Leta 2013 je odšel na enoletni študij vodenja in pastoralne oskrbe v Dublin. Leta 2014 je končal tretjo probacijo v Dublinu. Po vrnitvi v Slovenijo je prevzel vlogo ministra Skupnosti sv. Jožefa in duhovnega asistenta Skupnosti za razvezane Srce. Novembra 2017 je postal rektor cerkve sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani. Je duhovni asistent Rahelinega vinograda, duhovnih vaj za može in žene, ki so imeli splav in programa Od bolečine k milosti – duhovnih vaj za posameznike, ki so doživeli fizično, čustveno ali spolno zlorabo. Ima bogate izkušnje s področja duhovnosti 12 korakov okrevanja od zasvojenosti in spremljanja zasvojenih s seksualnostjo in njihovih partnerjev.

 • tomaz@addictiva.si

 • +386 31 406 181

 • svetovalno srečanje traja 50 min

 • prostovoljni dar za svetovalno srečanje, ali strokovno predavanje (nakazilo na TRR od Inštituta Addictiva, namen plačila: dar za p. Tomaža Mikuša)

SKRBIMO ZA VAŠO ZASEBNOST

Delo na Inštitutu Addictiva poteka v skladu z Zakonon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR), etičnim kodeksom AAMFT (Ameriške zveze zakonskih in družinskih terapevtov) in etičnim kodeksom Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Kontaktirajte nas

Za vsako spremembo je potrebna Vaša odločitev. Pošljite nam vprašanje, ali se naročite na svetovalni termin. Potrudili se bomo, da Vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.