Ranljivost in pristen odnos zdravita boleče spomine

Zagnanost, strokovnost in sočutje so vrednote, ki jih zasledujemo pri svojem delu.

REZERVIRAJTE SVETOVALNI TERMIN >>

NAŠA EKIPA

Vsi terapevti smo člani Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in delujemo pod supervizorskim spremljanjem licenciranih supervizorjev. Tudi naši zunanji strokovni sodelavci so usposobljeni strokovnjaki, ki pri svojem delu zasledujejo moralne in etične standarde poslanstva našega inštituta ter se nenehno izobražujejo in dopolnjujejo svoje strokovno znanje.

mag. NATAŠA LOTRIČ

Po zaključenem univ. študiju politologije se je odločala med vstopom v aktivno politično delovanje ali popolno spremembo strokovne usmeritve, v smeri služenja ljudem v duševni stiski. Študijsko pot je nadaljevala na magistrskem študiju zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani, ki ga je zaključila z magistrskim delom na področju zasvojenosti s seksualnostjo. Leta 2014 je ustanovila Inštitut Addictiva, katerega vodenje je prevzela v samem začetku  delovanja.

V času študija se je usmerila na področje zasvojenosti s seksualnostjo, k čemur so pripomogle njene osebne in strokovne izkušnje. Zaznala je, da so mnogi ljudje v čustveni stiski, ki jo umirjajo z različnimi zasvojitvenimi vedenji (nekemičnimi zasvojenostmi) in tako poskušajo pobegniti pred bolečino in ranjenimi spomini. Ker v okviru relacijske družinske terapije (RDT) še ni bilo na voljo svetovanja na področju zasvojenosti s seksualnostjo in soodvisniškimi odnosi, se je odločila tvegati in orati ledino na tem področju. Še danes je hvaležna vsem, ki so ji takrat stali ob strani in ji nudili oporo tako v poslovnem kot osebnem življenju.

Po kratkem študijskem premoru se je odločila, da želi nadgraditi svoje strokovno znanje  in je v letu 2016/2017 pričela z doktorskim študijem zakonske in družinske terapije pod mentorstvom prof. dr. Tanje Repič Slavič. V doktorski disertaciji se osredotoča na psihoterapevtsko obravnavo in pomoč partnerjem zasvojenih s seksualnostjo v okviru relacijske družinske terapije.

Kot zunanja strokovna izvajalka gostuje na različnih predavanjih, sodeluje z društvom Betanija in svoje prispevke objavlja v sodelovanju z radio Ognjišče, različnimi poljudnimi ter strokovnimi revijami.

Več o njenem delovanju in pogledu na odnose si lahko preberete v intervjuju za revijo Ona, z naslovom Odnosi nam ne dajo miru. Nikoli. Pomembno je, da ne zaspimo.

 • natasa@addictiva.si

 • +386 31 406 181 (odzivnik)

 • terapevtsko srečanje (individualno, partnersko ali družinsko) traja 50 min

 • CENIK:

  • svetovalna individualna ura: 60,00 EUR (v angleščini: 65,00 EUR)
  • svetovalna partnerska ura: 70,00 EUR (v angleščini: 75,00 EUR)
  • strokovne predavanje (1,5 h): 150,00 EUR
  • celodnevna delavnica: 350,00 EUR + potni stroški

mag. TEJA BANDEL CASTRO

mag. Teja Bandel Castro, po izobrazbi univerzitetna diplomirana psihologinja, je zaključila magistrski študij zakonske in družinske terapije. Ima zelo bogato znanje iz različnih vrst psihoterapije, bolj podrobno pa se je izobrazila iz zakonske in družinske terapije. Trenutno svoje znanje izpopolnjuje še na področju kognitivno-vedenjske terapije (Praktikum II). Svoje izkušnje na področju psihološke diagnostike, svetovanja in psihoterapije je nabirala v okviru desetletnih delovnih izkušenj na področjih vzgoje in izobraževanja, socialnega in zdravstvenega varstva. Trenutno je zaposlena v CIRIUS Kamnik kot specializantka klinične psihologije in opravlja psihodiagnostiko, svetovanje in psihoterapijo za gibalno ovirane otroke ter njihove starše. V svoji magistrski nalogi se je osredotočala na značilnosti družin z otroci z motnjo hiperaktivnosti in pozornosti, aktivna pa je tudi v raziskovalni dejavnosti, v objavljanju strokovnih in znanstvenih prispevkov ter sodeluje na kongresih in strokovnih srečanjih v Sloveniji in tujini. Je članica Društva za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije in Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Njena brezplačna svetovanja si lahko preberete v Facebook skupini Sočutno partnerstvo, kjer sodeluje kot administratorka. V svoji klinični praksi se osredotoča še na svetovanje in psihoterapijo družinam z otroci s posebnimi potrebami, mladostnikom in posameznikom s težavami v duševnem zdravju ter njihovim družinam.

 • teja@addictiva.si

 • +386 31 013 613

 • terapevtsko srečanje (individualno, partnersko ali družinsko) traja 50 min

 • CENIK: svetovalna ura = 60,00 EUR

SKRBIMO ZA VAŠO ZASEBNOST

Delo na Inštitutu Addictiva poteka v skladu z Zakonon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR), etičnim kodeksom AAMFT (Ameriške zveze zakonskih in družinskih terapevtov) in etičnim kodeksom Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Kontaktirajte nas

Za vsako spremembo je potrebna Vaša odločitev. Pošljite nam vprašanje, ali se naročite na svetovalni termin. Potrudili se bomo, da Vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.