Ljudje smo bitja odnosov.

Psihoterapija temelji na zaupnem odnosu med terapevtom in klientom, ki se ustvarja s spoštljivo, iskreno in sočutno držo.

REZERVIRAJTE TERMIN

SVETOVANJE IN PSIHOTERAPEVTSKA POMOČ

Naše terapevtsko delo poteka po inovativnem modelu relacijske družinske terapije, ki v ospredje postavlja odnos in telo, ki vedno pomni in išče razrešitve bolečih izkustev ravno v intimnem odnosu.

SVETOVALNI RAZGOVOR

Včasih se zgodi, da se posameznik, par ali družina znajde v stiski, za katero se zdi, da je brezizhodna. Takrat je pomembno, da lahko nekomu zaupajo, kaj se dogaja. Pogosto zadostuje zgolj enkraten sočuten in empatičen odziv nekoga, ki prepozna stisko in jo ovrednoti. Zadostuje “pogled od zunaj”, smernice kako iti naprej, pozitivno ovrednotenje nastale stiske in seveda sočutne oči, ki sprejemajo. Po zaključenem pogovoru se lahko posameznik, par ali družina odloči, da se želi poglobiti v nastali problem in doseči konkretne spremembe ter tako vstopi v nadaljnji terapevtski proces.

 • svetovalna ura poteka 50′

 • cena posameznega srečanja: 55,00 EUR

 • študentom, invalidom, brezposelnim in upokojencem nudimo 25 % popust

TERAPEVTSKI PROCES

Terapevtska pomoč je namenjena vsem, ki se soočajo z bolečimi življenjskimi izzivi, ki pomembno vplivajo na kvaliteto in doživljanje vsakdana, odnosov in razmerij v družbi. Nekateri dogodki se globoko zasidrajo v našo psihično strukturo in preko disfunkcionalnih vedenj iščejo pot v območje zavednega. Takrat je telo tisto, ki opominja, da se nekaj pomembnega dogaja in odraža nemoč posameznika. Neobvladljivost vedenja in vpetost v začaran krog ponavljanja nesmiselnih vzorcev, navad in nezdravih, ogrožujočih odnosov prisili posameznika, da se odloči za strokovno pomoč. Za vsako spremembo je potrebna odločitev, ki pa ne pride čez noč.

Namenjena posameznikom, ki se soočajo s čustveno stisko, si želijo nekaj spremeniti v svojem življenju ter prekiniti s starimi vzorci in navadami, v katere se čutijo ujete.
Namenjena parom, ki se v odnosu srečujejo z bolečino, izdajstvom, zamerami, ali izgubami. Za pare, ki se sprašujejo, kako iti skupaj naprej? Včasih potrebujemo le preveriti svoje odločitve in poiskati mnenje “tretjega”, ki nam osvetli trenutno bolečo situacijo.
Namenjena družinam, ki se soočajo z bolečo čustveno stisko, iz katere mogoče ni videti izhoda in potrebujetjo zgolj sočuten odziv in pogled tretjega, ki bi znal poimenovati in umiriti njihovo stisko.
 • terapevtski proces vključuje 12 zaporednih srečanj po 50′ (po želji se ciklus terapij lahko ponovi)
 • cena posameznega terapevtskega srečanja: 55,00 EUR (možnost zakupa paketa terapevtskih ur – 5 % popust)

 • študentom, invalidom, brezposelnim in upokojencem nudimo 25 % popust
 • pogoji vključitve:
  1. prostovoljna odločitev in aktivno sodelovanje
  2. sposobnost rednega udeleževanja srečanj
  3. ustrezno psihofizično stanje
  4. sodelovanje partnerjev oz. vseh družinskih članov v terapiji

SKRBIMO ZA VAŠO ZASEBNOST

Delo na Inštitutu Addictiva poteka v skladu z Zakonon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR), etičnim kodeksom AAMFT (Ameriške zveze zakonskih in družinskih terapevtov) in etičnim kodeksom Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Kontaktirajte nas

Za vsako spremembo je potrebna Vaša odločitev. Pošljite nam vprašanje, ali se naročite na svetovalni termin. Potrudili se bomo, da Vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.