INŠTITUT ADDICTIVA

Smo zasebni zavod za psihoterapevtsko pomoč posameznikom, parom in družinam v stiski.

DOGOVORITE SE ZA TERMIN
Icon

NAŠA EKIPA

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae

mag. NATAŠA ROPRET
mag. NATAŠA ROPRETzakonska in družinska terapevtka
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
PODROBNEJŠI OPIS
mag. TEJA BANDEL CASTRO
mag. TEJA BANDEL CASTROzakonska in družinska terapevtka
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque
PODROBNEJŠI OPIS

Svetovalni razgovor

Nulla consectetur sollicitudin tincidunt. Sed lacinia finibus nunc, ut molestie lorem porta a. Aenean vitae sagittis nisi. Donec vel nulla ac elit venenatis finibus eget vel erat. Vivamus nibh ante, egestas convallis leo eget, venenatis eleifend ligula. Ut porttitor tempor placerat. Suspendisse et lectus maximus, mollis dui euismod, bibendum felis. Praesent sagittis ut leo eget lacinia. Etiam et dictum neque. Nunc fermentum libero quis tortor molestie, nec sodales diam tincidunt. Pellentesque a magna nec sem pharetra blandit.

  • It is along estalished fact that reader
  • luctus vitae nulla. Quisque efficitur lobortis orci sit amet vehicula
  • Sed tincidunt tincidunt velit, vel scelerisque nibh
Learn More

Terapevtski proces

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi
sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi
sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in
Learn More
Icon

STRANKE O NAS

Zavedamo se, da je pomembno, komu lahko zaupate svojo ranljivost in globoko intimo. Ker želimo, da se o naši ekipi in našem delu dosledno govori, smo prosili naše stranke za kratko mnenje o našem terapevtskem delu, kaj jim je bilo všeč, kje so se čutili še posebej nagovorjene in ali bi nas priporočili tudi drugim.

Všeč mi je bil terapevtkin angažiran, proaktiven odnos. Začutil sem, da presega formalistično distanco in ji je mar za svoje “varovance”. Poleg profesionalnih veščin (obrtniških psiholoških prijemov) ima tudi človeško toplino in zna najti tiste kotičke osebnosti, ki so bili predolgo zanemarjeni in zapuščeni. Nagovorjen sem se čutil na različnih nivojih. Najprej kot človek, ki potrebujejo pomoč, nato kot pacient, ki seda nasproti terapevtke. Pogovori o moji družini pa niso bili klišejski (ker sem verjel, da vse poraze svoje mladosti že poznam), ampak so segali v boleča mesta, ki jih je bilo nujno potrebno razgrebsti in razgaliti. Nagovorjen sem bil, vedno drugače in na drugem mestu. Kot bi nekdo stopal po zaraščeni njivi in korak za korakom pulil plevel, ki duši redke posevke. Za Adicitivo sem se odločil, ker sem začutil, da mi ostale tehnike in terapije ne morejo pomagati na način, ki je zame najbolj primeren. Sumil sem, da so moje življenjske prakse zame škodljive in da se jih ne morem preposto otresti, želel sem test, ki mi potrdi, če je res tako.

MARKO

Ko se odnos ali posameznik v življenju znajde pred novimi dejstvi, ki pomenijo prelom, potrebuje nov pogled od zunaj, ki ga pa sam takrat ne more in noče videti. Potrebuješ nekoga, ki te vidi takega kot se sam še nisi videl in potrebuješ nekoga, ki ti stoji ob strani, ko se gledaš v novi luči. Potrebuješ nekoga, ki tudi tvojega partnerja vidi takega kot je in ti pove, da se iz črepinj odnosa ne da več sestaviti povsem enake skodelice kot je bila, se pa da sestaviti drugačno, včasih boljšo. Najina terapevtka zna biti vse to in še več, v terapijo vloži sebe in svojo energijo, kar se čuti in kar pomaga, da lahko spet  gradiš na sebi in svojem odnosu!

MIRJAM

Že po nekaj seansah sem se s pomočjo terapevtke dejansko ponovno rodil, podoživel in osmislil svojo stisko ter se rešil ogrožajočih občutkov krivde. Odtlej pa sledi: zapoznel razvoj, nežna skrb zase in trdo delo na sebi brez konca… tudi za nadomeščanje poprej izgubljenih let… pa za vrnitev nazaj med ljudi… . Vedno pa velja: “Without God, I can’t; Without me, God won’t.” Za njen prispevek na tej novi poti ji bom večno hvaležen!

IVAN

Iz srca sem hvaležna, da sem imela priložnost s terapevtko deliti svoje strahove, rane,…  Je terapevtka, ki ne samo posluša ampak tudi čuti človeka. Je polna sočutja, a hkrati točno ve, v katerem trenutku zastaviti pravo vprašanje, ki te popelje v popolnoma nove dimenzije zaznavanja sebe in sveta okrog nas. Pri njej, sem se vedno počutila varno, z njeno pomočjo sem našla deklico v sebi in z njeno pomočjo sem to deklico negovala in jo razvijala v žensko, ki ve kaj hoče, ki zna postaviti meje, žensko, ki sije. Tudi svoje najstniške otroke sem ji zaupala in bili so navdušeni, kako sproščeno so se lahko pogovarjali z njo, kar pa mislim, da ne uspe vsakemu, sploh pri najstnikih… Tekom let sem v iskanju svoje sreče, srečala nekaj psihologov, terapevtov in lahko pritrdim, da je bila ena izmed tistih terapevtov, ki te pripelje do sebe, da najdeš srečo v sebi…

ANDREJA

V terapevtskem procesu mi je bilo že v samem začetku všeč njihov pristop in način dela, odprtost, znanje in izkušnje. V terapevtskem procesu sem čutila varnost, sprejetost, zaupanje. Nagovorjeno sem se počutila v pogovorih o spolni zasvojenosti in življenju nasploh, medosebnih odnosih, družini in zakonu. Kako se s tem soočati, pre-živeti in iskati prave poti in rešitve. Za Inštitut Addictiva sem se odločila iz večih razlogov. Prvič sem za njih slišala po radiu Prvi, ko je terapevtka govorila o spolni zasvojenosti, o trpljenju, bolečini posameznika in svojcih, ki gredo skozi vse to. Takrat se sploh še nisem zavedala, da tovrstna zasvojenost sploh obstaja. Par let pozneje sva z možem poiskala pomoč ravno zaradi te zasvojenosti in hude stiske v najinem odnosu, zakonu. Tudi kar velika razdalja, pot, ki sva jo morala vsakič prevoziti, naju ni odvrnila od odločitve za Addictivo.  Z veseljem vas priporočam še naprej drugim strankam. Predvsem zaradi vaše strokovnosti, znanja, izkušenj, metode dela in človeškosti (topline, sočutja, razumevanja…). Hvala vam!

VALERIJA

Pri terapevtki mi je bilo všeč veliko spoštovanje do stranke in njene osebne zgodbe, upoštevanje osebnega ritma pri izvajanju terapije in iskren pogovor o tem ter dosledno upoštevanje profesionalne distance. Čeprav sem bila napotena na Addictivo, bi vas ravno zaradi osebne pozitivne izkušnje svetovala drugim prej kot kakšnega drugega terapevta.

JOŽI
0
Healthy Patients
0
Specialized Doctors
0
Unique Departments
0
National Awards

Kontaktirajte nas

Zavedamo se, da je vsaka problem in vsaka bolečina posameznika pomembna. V stiski vam ni potrebno biti sami! Pomembno je le, da danes sprejmete odločitev za spremembo. Na vaše vprašanje Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času (24 ur).